Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ziemniaczana z migdałami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kości z mięsem 1 szt
ziemniak 4 szt.
marchew 1 szt.
pietruszka 1 szt.
seler 1|2 szt.
kostka drobiowa 2 szt.
sól do smaku
pieprz do smaku
majeranek do smaku
tymianek do smaku
mąka 1 łyżki
masło 1 łyżeczki
śmietana 1 szt
migdały w płatkach 3 garście
kiełbasa 1 laska
grzanki 3 garście

Przepis i sposób przygotowania na: ziemniaczana z migdałami

Kość gotujemy.Dodajemy rozdrobnione warzywa i masło.Dodajemy kostki rosołowe, przyprawy i ziemniaki pokrojone w kostkę,gotujemy jeszcze przez parę minut.Mąkę mieszamy z pół szklanki wody i wlewamy do zupy.Zaprawiamy śmietaną i miksujemy na krem.Dodajemy kiełbasę podsmażona na maśle i niezłocone płatki migdałów i grzanki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewelina45 15.03.2011 11:28
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak