Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczarki po włosku

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 12 szt
mozzarella 1 szt
jajko 4 szt
pomidory suszone w zalewie kilka szt
sól
pieprz
masło 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczarki po włosku

Jajka gotujemy na twardo, koperek siekamy. Pieczarki myjemy , usuwamy nóżki, lekko wydrążamy łyżeczką. Miąższ razem z posiekanymi nóżkami podsmażamy na łyżce masła.
Dodajemy posiekane jajka, drobno pokrojone pomidory, posiekany koperek, drugą łyżkę masła, sól i pieprz do smaku. Wszystko dokładnie mieszamy i otrzymanym farszem nadziewamy pieczarki. Na każdej kładziemy plasterek mozarelli. Pieczemy około 15 - 20 minut w 200 stopniach

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

malina 14.11.2013 07:20
bardzo smaczne
fotoviderek 07.10.2013 07:34
Pieczarki pierwsza klasa :)
junox 16.03.2013 22:51
świetne,lubię takie
Łukasz15 30.05.2012 08:41
super
Wafelek2601 09.11.2011 06:58
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak