Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapusta Włoska Zasmażana

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta włoska 1 gówka
cebula 1 sztuka
natka pietruszki w/g uznania
sól do smaku
pieprz do smaku
kminek w/g uznania
śmietana 1/2 szklanki
Kucharek przyprawa do potraw do smaku
olej do smażenia w/g uznania

Przepis i sposób przygotowania na: Kapusta Włoska Zasmażana

Kapustę pokroić w paski, obgotować w lekko osolonej wodzie około 5 min. Odcedzić i dokładnie osuszyć. Cebulkę drobno pokropić i podsmażyć na oleju. Dodać ugotowaną kapustę, śmietanę i przyprawy. Dokładnie zamieszać. Podlać troszkę wodą. Dusić jeszcze chwilkę. Na samym końcu dodać drobno posiekaną natkę pietruszki. Zamieszać. Smacznegoooo !!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Buczo007 15.03.2011 10:51
pycha
edyta51 14.03.2011 10:41
identycznie robię :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak