Sposób przygotowania

Małże rozmrozić,wodę z rozmrażania zachować.Rybę umyć,osuszyć,pokroić w kostkę.Pora oczyścić,pokroić w krążki,marchewkę pociąć w plasterki,cebulę posiekać.W garnku rozgrzać masło,zeszklić cebulę,dodać marchewkę,por i kurkumę.Smażyć 2minuty,dodać małże,chwilę smażyć,zalać winem.Dodać 1litr wody,śmietanę i sok z rozmrażania małży.Zagotować.Gotować 15minut.Po tym czasie dodać kawałki ryby,gotować jeszcze kilka minut.Gdy wszystkie składniki będą miękkie,zupę zaprawić mąką wymieszaną z 0.5szklanki zimnej wody,powtórnie zagotować.Doprawić solą i pieprzem.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !