Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ryba na warzywach

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

żółta papryka (świeża) 1 szt
czosnek ząbki 2 szt
masło 1 łyżka
oliwa 2 szt
rozmaryn świeży 5 szt
cytryna 1 szt
sól do smaku
pieprz do smaku
panga 4 szt
cukinia 1 szt
bazylia 1 pęczek
papryka czerwona 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: ryba na warzywach

Rybę umyć,osuszyć papierowym ręcznikiem.Cytrynę przekroić,skropić na rybę.oprószyć solą i pieprzem.Obrać cebulę,posiekać.Czosnek przecisnąć przez praskę.Cukinię umyć,nie obierać,zetrzeć na tarce o dużych oczkach.Udusić na rozgrzanym maśle.Ostudzić.Papryki oczyścić z pestek.Strąki opłukać,pokroić w paski.Rozgrzać dobrze oliwę,zeszklić cebulę,dodać paprykę.Pod koniec dołożyć czosnek.Bazylię umyć,osuszyć,posiekać,wymieszać z cukinią.Przyprawić do smaku solą i pieprzem.Na filetach rybnych rozłożyć cukinię z ziołami.Ciasno zwinąć w rulony.Pozostałe warzywa rozłożyć na dnie żaroodpornego naczynia.Na warstwie warzyw ułożyć roladki rybne.Posypać igiełkami rozmarynu.Zapiekać około 35minut w temp.190stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak