Sposób przygotowania

Rybę umyć,osuszyć papierowym ręcznikiem.Cytrynę przekroić,skropić na rybę.oprószyć solą i pieprzem.Obrać cebulę,posiekać.Czosnek przecisnąć przez praskę.Cukinię umyć,nie obierać,zetrzeć na tarce o dużych oczkach.Udusić na rozgrzanym maśle.Ostudzić.Papryki oczyścić z pestek.Strąki opłukać,pokroić w paski.Rozgrzać dobrze oliwę,zeszklić cebulę,dodać paprykę.Pod koniec dołożyć czosnek.Bazylię umyć,osuszyć,posiekać,wymieszać z cukinią.Przyprawić do smaku solą i pieprzem.Na filetach rybnych rozłożyć cukinię z ziołami.Ciasno zwinąć w rulony.Pozostałe warzywa rozłożyć na dnie żaroodpornego naczynia.Na warstwie warzyw ułożyć roladki rybne.Posypać igiełkami rozmarynu.Zapiekać około 35minut w temp.190stopni.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !