Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczarki w sosie słodko-kwaśnym

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarek (świeżych lub ze słoika) 20 dkg
Koperek suszony Prymat do smaku
ziemniaki 0,5 kg
olej roślinny
boczek 10 dkg
sos słodko-kwaśny 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczarki w sosie słodko-kwaśnym

Pieczarki płuczemy pod bieżącą wodą i układamy w naczyniu żaroodpornym, a następnie posypujemy pieprzem i koperkiem oraz zalewamy sosem Łowicz. Świeże ziemniaki obieramy, płuczemy pod bieżącą wodą i kroimy w słupki (najlepiej nożykiem do frytek). Na blachę wylewamy olej roślinny i wrzucamy na nią frytki, posypujemy przyprawą do grilla. Na pokrojone ziemniaki kładziemy plasterki boczku. Naczynie z pieczarkami przykrywamy i wstawiamy do nagrzanego (150 stopni) piekarnika, a pod spód (pod siatkę) ustawiamy blachę z frytkami i boczkiem. Pieczemy 25 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak