Sposób przygotowania

Rozgrzewamy piekarnik do temperatury 180C.Przesiewamy mąkę,proszek do pieczenia i sodę. W dużej misce łączymy oliwę,cukier,brandy,sok pomarańczowy i skórkę pomarańczową.Stopniowo dodajemy mąkę z proszkiem i sodą mieszając aż się wszystkie składniki dobrze połączą. Blachy smarujemy tłuszczem posypujemy mąką. Z ciasta formujemy owalne bułeczki długości ok 7-8 cm.Układamy na blachach w w sporych odstępach i pieczemy 20 minut.Po upieczeniu studzimy nie zdejmując z blachy.
Syrop:
wszystkie składniki mieszamy i doprowadzamy do wrzenia,gotujemy jeszcze 5 minut na dużym ogniu,aby zgęstniało.odstawiamy do ostygnięcia.
Ostudzone bułeczki zanurzamy w syropie i posypujemy orzechami i cynamonem.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Tomek14

    coś dla moich pociech
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    traktorek

    bombowe
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    motomaniak

    pyszneeeeeeeee
  • 1
    original
    Opublikowano

    Papryczka

    smaczne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ela15

    smaczne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !