Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa chlebowa na boczku

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

chleb czerstwy 1 szt
boczek 15 dkg
cebula 2 szt
rosół drobiowy 4 szklanki
olej do smażenia
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: zupa chlebowa na boczku

Cebulę drobno siekamy i szklimy na oleju,boczek kroimy w drobną kostkę i dodajemy do cebuli i dusimy na małym ogniu do chwili aż boczek będzie miękki.CHleb kroimy w kostkę i zalewamy gorącym rosołem przykrywamy na 3 min,do chleba dodajemy cebulę z boczkiem i posiekaną zieleninę ,gotujemy,delikatnie mieszamy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 23.08.2011 07:39
extra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak