Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mus czekoladowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

czekolada 180 g
woda 75 ml
masło 15 g
jajko 3 szt
rum 30 ml
bita śmietana do dekoracji

Przepis i sposób przygotowania na: Mus czekoladowy

Czekoladę łamiemy na małe kawałki i łączymy z wodą w rondlu z grubym dnem.Gotujemy na małym ogniu do powstania gęstego kremu..Zdejmujemy z ognia,odstawiamy do lekkiego ostudzenia,następnie ucieramy z masłem.Wlewamy rum, i pojedynczo wybijamy żółtka.Z białek ubijamy sztywna pianę i delikatnie mieszamy z czekoladową masą.Przelewamy do pucharków i odstawiamy na noc do lodówki do zastygnięcia. przed podaniem przystroić bita śmietana

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wacław 07.03.2012 16:37
pycha
Marzena34 04.04.2011 12:43
przepyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak