Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kasza gryczana po staropolsku

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kasza gryczana 20 dkg
cebula 1 szt.
wołowina 15 dkg
miód pitny 0,5 szklanki
sól do smaku
cukier 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Kasza gryczana po staropolsku

Kaszę wsypać do garnka, posolić i zalać wodą. Gotować pod przykryciem. Wołowinę i cebulę pokroić w kostkę i podsmażyć na oleju. Następnie dodać mięso i cebulkę do ugotowanej kaszy, wlać pół szklanki miodu pitnego, dodać cukier i pieprz i gotować na wolnym ogniu. Kasza powinna mieć słodkawy smak, jeśli jest sucha można dodać odrobinę oleju.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

klaklak 23.04.2011 22:14
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak