Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ryba po grecku

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cebula 20 szt
marchewka 2 szt
pietruszka 1 szt
małe puszki przecieru pomidorowego 2 szt
jajko 3 szt
mąka pszenna 2 łyżki
Przyprawa do ryb i owoców morza Prymat
mintaj 1,5 kg

Przepis i sposób przygotowania na: ryba po grecku

Rybę podzielić na porcję, posolić, posypać przyprawami do ryb, obtoczyć w mące, roztrzepanych jajkach, bułce tartej i usmażyć. Cebulę pokroić dusić na rozgrzanym oleju, aż zmięknie. dodać marchew i pietruszkę startą na tarce o grubych oczkach, ziele angielskie, liść laurowy oraz przecier pomidorowy. przyprawić solą i pieprzem, dodać odrobinę wody i smażyć razem ok. 30 min. Przed podaniem ułożyć warstwami: ryby- sos- ryby- sos itd. Można podawać także na zimno.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jodaj 26.10.2012 11:27
prze pyszna i ślicznie wygląda :)
Justyna Jussstiii 13.09.2011 13:35
polecam
ulaaa 01.09.2011 20:38
świetny przepis
treonina 14.08.2011 21:48
ja niestety jakoś nie mogę tego za dużo zjeść, ale moja rodzina za tym przepada :-)
Ela15 04.04.2011 12:41
fajny
Jastinka 08.03.2011 10:49
niezłe
jasiek 11.02.2011 16:16
dodaję też groszek
Adamorek 19.01.2011 15:16
mniam
berys18 02.12.2010 07:43
ładne zdjęcie
buksiak12 27.08.2010 11:45
super sprawa
Dorota71 27.08.2010 11:11
ciekawe jak smakuje
Emilia22 27.08.2010 10:35
fajny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak