Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Marynata podstawowa do ryby

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ocet winny pół szklanki
miód pół łyżeczki
cebula 1 sztuka
marchewka 1 sztuka
Liść laurowy suszony Prymat 1 sztuka
sól do smaku
Pieprz biały mielony Prymat 4-6 ziaren
woda ćwierć (przegotowana)

Przepis i sposób przygotowania na: Marynata podstawowa do ryby

Obraną marchewkę i cebulę umyć, pokroić na plasterki, włożyć do rondelka, zalać wodą, dodać liść laurowy i pieprz, doprowadzić do wrzenia, dodać miód i sól. Gotować pod przykryciem na małym ogniu ok. 2 - 3 minut wlać ocet, gotować razem ok. 6 -8 minut zostawić do ostygnięcia. Przestudzoną marynatę zalać przygotowaną rybę lub filety, przykryć, wstawić na noc do lodówki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Beata23 08.11.2013 10:58
super przepis
Pani Domu 17.09.2013 16:04
ryba musi być pyszna
sara1 02.08.2013 15:32
skorzystam z przepisu
Seba 04.03.2013 08:41
Fajny przepis, z chęcią wypróbuję
ankaryba 07.05.2012 23:39
super
Rybciia 07.05.2012 23:33
fajna
Elżbieta17 30.12.2011 17:37
super przepis:)
Monika193
Monika193 19.08.2011 18:20
koniecznie wypróbuję
ewaa 30.07.2011 23:01
super
Wafelek2601 22.07.2011 10:12
przydatny przepis
Krystyna32 06.06.2011 12:10
extra
hastalavista 25.04.2011 11:23
fajny pomysł
traktorek 25.04.2011 07:21
ciekawy zestaw
gacopierz23 06.04.2011 11:41
z miodem muszę wypróbować
Ania67 02.04.2011 17:44
bardzo fajna
MAR3STA 17.03.2011 16:20
takiej jeszcze nie robiłam;)
Małgorzata113 14.03.2011 07:32
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak