Sposób przygotowania

Starty chleb wsypać do salaterki, posypać goździkami, zalać śmietaną i zostaqwić na 30 minut . Cukier ( 2/3 ) szklanki utrzeć z masłem ( 2 łyżki ) i namoczonym chlebem na jednolitą masę . Jabłka obrać pokroić na plasterki lekko skropić sokiem z cytryny , obtoczyć w pozostałym cukrze, posypać cynamonem.Żaroodporną formę wysmarować masłem ,ułożyć warstwami ciasto i plastry jabłek. Ostatnią warstwą powinny być jabłka . Wierzch posmarować rozmąconym jajkiem , wstawić do nagrzanego piekarnika i piec 30 minut . Przed podaniem posypać cukrem pudrem .

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    patusia

    Fajny przepis, pycha :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Marta92

    fajna propozycja :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    piotereq

    fajne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    ela16

    ciekawe

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !