Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierniczki

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka tortowa 2 szklanki
jajko 2 szt.
cukier 3/4 szklanki
masło łyżka
miód prawdziwy 2 łyżki
Przyprawa do piernika ciast i deserów Prymat 1 łyżka
Soda oczyszczona Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Pierniczki

Do przesianej mąki wlać rozpuszczony gorący miód i łyżką zarobić ciasto. Dodać cukier, sodę i przyprawy. Gdy masa lekko przestygnie masło i jajka. Następnie ciasto dokładnie wyrobić ręką, aż będzie gładkie. Gotowe rozwałkować na posypanej mąką stolnicy. Z ciasta wykrawać pierniczki za pomocą foremek. Piec 15 minut w temperaturze 200 stopni.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Renata22 06.11.2012 16:15
ale ładne! ;)
Misiek1 14.03.2011 09:05
Pyszności:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak