Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Weselny tort z mas a marcepanową

2.0
(3)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 7 szt
mąka 1szkl
cukier 3/4 szkl
śmietana 30% 1,5 litra
marcepan 500 gram
barwniki spożywcze
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
Żelatyna wieprzowa Prymat 4 łyżeczki
cukier puder 250 gram

Przepis i sposób przygotowania na: Weselny tort z mas a marcepanową

Z jajek,cukru,mąki wymieszanej z proszkiem do pieczenia upiec biszkopt,najlepiej jeden dzień prędzej.Śmietanę ubić dodając cukier puder do smaku i żelatynę rozpuszczoną i schłodzoną ,dla sztywności śmietany.Nie używam żadnych fiksów bo są słodkie.Wystudzony biszkopt przekroić na 3 części i przełożyć śmietaną.Marcepan zagnieść z cukrem pudrem i rozwałkować ta żeby można obłożyć całość.Z reszty zrobić ozdoby.(w tym przypadku użyłam wszystkiego dwa razy tyle bo tort jest piętrowy)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kasia36 06.12.2013 23:12
Pięknyyy !!!
Ada-Gaba 30.08.2013 23:43
Rewelacyjny
alaaa 20.06.2013 09:19
piękny tort
misia53 20.11.2011 17:34
przepiękny
Justa32 14.07.2011 01:43
świetny
smakoszek 04.07.2011 21:36
po prostu boski:):)
alaaa 20.05.2011 15:16
rewelacyjny
Ewa111 11.05.2011 20:01
słodkie dzieło sztuki
FAFIK 07.05.2011 20:35
Piękny
Elżbieta17 24.03.2011 20:14
Przepiękny:)
ben-ka 16.03.2011 09:33
zgadzam się cudo jak nic:)
Krystyna32 15.03.2011 17:42
cudeńko !!!!!!!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak