Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rolada z żółtego sera

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żółt ser 1/2 kg
masło 1/2 kostki
ogórek kiszony 1 szt
marchewka gotowana 1 szt
szczypiorek lub natka pietruzki
sól, pieprz
jajko ugotowane na twardo 3 szt
ser topiony 10-15 (śmietankowy)

Przepis i sposób przygotowania na: Rolada z żółtego sera

Ser w foliowej torebce włożyć do gorącej wody, obracać torebką tak, aby ser równomiernie zmiękł. Masło utrzeć z serem topionym. Dodać drobno pokrojone jajka, ogórek, marchewkę, szczypiorek lub pietruszkę, wszystko dobrze rozetrzeć, doprawić solą, pieprzem. Można dodać również trochę pokrojonej szynki. Miękki żółty ser wyjąć z wody, rozwałkować jak ciasto na makaron, posmarować masą, zwinąć jak roladę i w folii włożyć do lodówki. Schłodzoną roladę kroić w plasterki. Nadzienie można podawać także jako pastę do pieczywa.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iknkirke 25.01.2011 07:03
Ciekawy pomysł.
Agnieszka172 27.12.2010 20:18
bardzo pomysłowe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak