Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Brukselka na ciepło

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

brukselka dowolna ilość
sól do smaku
woda
masło 2 łyżki
Bułka tarta klasyczna Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Brukselka na ciepło

Brukselkę umyć, obrać i wrzucić do garnka. Wlać tyle wody, aby zakryły brukselki. Osolić trochę mocniej niż ziemniaki. Gotować na średnim ogniu, aż brukselka będzie miękka. W międzyczasie w rondelku rozpuścić masło,a póżniej dodać do nieg bułkę tartą. Wszystko ze sobą połączyć. Brukselkę odcedzić i polać masą z rondelka. Podawać na ciepło, np. do ziemniaczków.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak