Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto jogurtowo-cytrynowe

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka pszenna 2,5 szkl
jogurt naturalny 1 szkl
jajko 4 szt
cukier 1 szkl
cytryna około 4 szt
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
masło 125 gr
sól szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto jogurtowo-cytrynowe

Cytryny sparzyć wrzątkiem, zetrzeć z nich skórkę. W rondelku rozpuścić masło i je ostudzić. Jajka utrzeć na z cukrem na jednolitą masę. Do miski dodać mąke, proszek, szczyptę soli, skórkę z cytryn, jogurt, masę jajeczną i ostudzone masło. Wszystko ze sobą połączyć. Przygotowane ciasto wylać do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Piec 40-50 minut w 180 C.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Babciagramolka 13.03.2011 17:40
Cytrynowe ciasto- mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak