Sposób przygotowania

jajka ugotować na twardo, gdy ostygną, obrać ze skorupek, przekroić wzdłuż na połówki i oddzielić żółtka od białek. Umyte pieczarki zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. Cebulę pokroić w drobną kostkę , podsmażyć w rondlu i niewielką ilością oleju. Dodać starte pieczarki przyprawić solą i pieprzem, smażyć mieszając, aż woda z pieczarek wyparuje ( farsz powinien być gęsty). Do zimnego farszu dodać gotowane żółtka i dobrze wymieszać. Białka nadziewać farszem, każdą połowę jajka przyozdobić niewielką ilością majonezu i zieloną pietruszką. Ułożyć na półmisku przybranym listkami zielonej sałaty i cząstkami pomidora. Jajka można nadziewać również żółtkami zmieszanymi z mieloną szynką i zielonym szczypiorkiem lub innymi dodatkami.

Spróbuj również

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !