Sposób przygotowania

Składniki:
* 65 dag chudej wołowiny bez kości
* 1 puszka krojonych pomidorów wraz zalewą
* 2 duże cebule
* 3 ząbki czosnku
* 2 małe listki laurowe
* 6 ziaren ziela angielskiego
* 1 płaska łyżka słodkiej papryki mielonej
* 1/2 łyżeczki ostrej papryki mielonej
* pieprz,sól do smaku
* 1 płaska łyżka tymianku
* 1/2 łyżeczki soli ziołowej
* 50 ml wina czerwonego wytrawnego
* 4 łyżki oleju

Mięso opłukać ,osuszyć i pokroić w kostkę.
Na patelni rozgrzać olej i wrzucić mięso.Smażyć,mieszając od czasu do czasu.
W międzyczasie pokroić w ćwierć plastry cebule i posikać czosnek.Do podsmażonego mięsa wsypać pokrojone warzywa i zeszklić je.Dołożyć pomidory wraz z zalewą.Wsypać papryki mielone,tymianek,sól ziołową.Doprawić pieprzem i solą,włożyć listki laurowe i ziele angielskie.Zagotować i dusić co pewien czas dolewać trochę wrzątku.Dolać wino.
Mięso musi się gotować ok.2 godzin.Gulaszu nie potrzeba zagęszczać.
Ja podałam z kluskami parowanymi i ogórkiem kiszonym.

Komentarze

  • 4
    original
    Opublikowano

    Agnieszka_B

    Uwielbiam gulasz na mięsie wołowym... A Twój wygląda bardzo apetycznie:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    zdjęcia fantastyczne
  • 2
    original
    Opublikowano

    Natalia/tubisiek

    pyszności :)
  • 1
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    Chociaż z woła ale zdrowy, gulasz Ewki wyborowy!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Jolanta40

    z suszonymi pomidorami, musi ciekawie smakować
  • 2
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    bardzo mi się podoba :-)
  • 0
    original
    Opublikowano

    ilka_86

    mniam
  • 0
    original
    Opublikowano

    Sarenka

    Lubie taką wołowinkę od czasu do czasu - pyszności!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    maciek7

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !