Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki schabowe z pieczarkami zapiekane w sosie serowym

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

schab 5 plastrów
szynka
serek topiony w plasterkach,
sos serowy
pieczarki

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki schabowe z pieczarkami zapiekane w sosie serowym

Schab oczyścić i osuszyć. Dokładnie rozbić,jak na kotlety.Z każdej strony oprószyć solą i pieprzem. Na każdym kłaść po plasterku szynki i topionego sera. Zwijać i układać ciasno w naczyniu żaroodpornym.Dokoła ułożyć obrane pieczarki(jeśli duże to pokroić,użyłam małych i pozostawiłam w całości) Sos przygotować jak na opakowaniu(rozrobić z wodą i zagotować). Polać roladki. \"Wstrząsnąć\" naczyniem by sos równomiernie się rozlał. Piec w 200stopniach na środkowej półce ok 35-40min (może trochę krócej)

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak