Sposób przygotowania

Umyte udka z kurczaka osuszyć, można rozdzielić na 2 części, ułożyć w misce, posypać przyprawą Kucharek Smak Lata, dodać majeranek, papryke i granulowany czosnek, dodać 4 łyżeczki oliwy i dokładnie wymieszać, wstawić na kilka godzin do lodówki. Rozgrzać 1 łyżke oleju, smażyć kurczaka z obu stron na złoto. Wrzącą wodę wlać do miski w której marynował się kurczak, wymieszać z resztką marynaty i wlać do kurczaka, dusić 30 minut, parę razy obracając kurczaka, pod koniec gotowania 1 łyzkę skrobi wymieszać z wodą, wlać na patelnię, gotować na małym ogniu aż sos zgęstnieje.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !