Sposób przygotowania

Zmielić 2 razy ser (ewentualnie kupić gotową masę sernikową). Rodzynki namoczyć razem ze skórką pomarańczową. Masło stopić i wystudzić. Białka oddzielić od żółtek. Do żółtek dodać cukier,kilka kropel zapachu waniliowego i sok z połowy cytryny. Ucierając, dodawać powoli proszek budyniowy i po łyżce masy twarogowej.Na końcu wlać roztopione masło i osączone rodzynki ze skórką pomarańczową. Ubić pianę z białek ze szczyptą soli i delikatnie połączyć ją z masą. Tortownicę wyłożyć papierem do pieczenia i przelać masę serową. Piec w 180stopniach ok 40-50 min na środkowej półce. Po upieczeniu zostawić sernik przy lekko uchylonych drzwiach piekarnika by nie opadł. Wystudzony polać polewą czekoladową.

Komentarze

  • 3
    no-image
    Opublikowano

    Nina7

    Wygląda pysznie:)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !