Sposób przygotowania

Białka posolić i ubić na sztywno dodając pół szklanki cukru i cukier waniliowy,do piany dajemy żółtka, obie mąki z proszkiem do pieczenia. Ciasto rozsmarowujemy na blaszce z pergaminem i pieczemy ok.12minut w 220stopniach. Pomarańcze kroimy na cząstki, zmielony trzy razy ser ucieramy z reszta cukru jaka nam została i z jednym cukrem waniliowym. Żelatynę rozpuszczamy i podgrzewamy, mieszamy z serem i czekoladą. Rozsmarowujemy krem na roladzie i zwijamy. schłodzone posypujemy cukrem pudrem.

Komentarze

  • 4
    original
    Opublikowano

    KasiaK90

    super,pyszna
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    Juleczka20

    świetna rolada
  • 0
    original
    Opublikowano

    adam1f

    dobra

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !