Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

surowka z dyni z bakaliami

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

winne jablka 2 szt
sok z cytryny
łyzeczka cukru pudru
rodzynki 1/2 szklanki
migdały 1/2 szklanki
sok z czarnej porzeczki 1/2 szklanki
cukier
Pieprz biały mielony Prymat
dynia 30 dag

Przepis i sposób przygotowania na: surowka z dyni z bakaliami

dynie ucieramy na tarce z duzymi oczkami,kropimy polowa soku z cytryny,opruszamy polowa cukru pudru.obrane z e skorek jablka,ucieramy na tarce,kropimyn pozostalym sokiem z cytryny i posypujemy cukrem pudrem,laczymy z odsaczonymi rodzynkami oraz z posiekanymi migdalami.calosc doprawiamy sokiem z porzeczek,dodajemy cukier i bialy pieprz.podajemy schlodzona,30 min.po przygotowaniu...SMACZNEGO!!

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak