Sposób przygotowania

Czekoladę roztopić z masłem i wystudzić.Żółtka ubić z cukrem na puch.Białka ubić na sztywno z cukrem i odrobiną soli.Mąki wymieszać z proszkiem i migdałami i połączyć z żółtkami.Dodać pianę z białek i czekoladę.Delikatnie wymieszać i przełożyć do natłuszczonej tortownicy.Piec około 45 minut w 180 st. C.Wystudzić nie wyjmując z formy.
MASA SEROWA:
Gruszki odsączyć,3 łyżki syropu podgrzać i rozpuścić w nim żelatynę.Ostudzić i wymieszać z serkiem i 3 zmiksowanymi gruszkami.Śmietanę ubić i wymieszać z masą serową..Na wystudzone ciasto wyłożyć masę serową,przybrać połówkami gruszek i schłodzić.Przed podaniem posypać startą czekoladą.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    aż ślinka cieknie.
  • 1
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    smakowicie
  • 2
    original
    Opublikowano

    teresa18

    cóż za pyszności
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Izabela28

    pyszności:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ania67

    rewelacja
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    owca441

    niebianski
  • 1
    original
    Opublikowano

    Justa32

    super smaczny
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    radosna29

    smaczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    super
  • 3
    original
    Opublikowano

    Pani Domu

    moje ulubione smaki
  • 1
    original
    Opublikowano

    anemon

    Rewelacyjne połączenie smaków.
  • 2
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    fajne smaki ,ciekawa jestem ich właśnie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !