Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bogracz

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso wołowe 1/2 kg
cebula 2 szt
pieczarki 20 dag
jajko 2 szt
mąka 3-4 łyżki
przecier pomidorowy 1-2 łyzki
sol, pieprz, Przyprawa uniwersalna kucharek., papryka w peoszku
tłuszcz

Przepis i sposób przygotowania na: Bogracz

Mięso wołowe pokroić w paseczki, posolić. Główkę cebuli pokroić w kostkę i chwile smażyć na tłuszczu razem z mięsem. Podlać wodą lub rosołem, dusić. Pieczarki pokroić i udusić z drugą cebulą. Z jajek i mąki pszennej zarobić ciasto na lane kluski i osobno ugotować. Usmażone mięso, pieczarki i lane kluski połączyć, dodać wody lub rosołu ( w zależności od potrzeby), przecier pomidorowy, przyprawy i doprawić na ostro. Można zagęścić śmietaną i mąką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iknkirke 10.11.2011 18:54
super
iknkirke 10.11.2011 18:54
super
berys18 16.12.2010 10:34
super zdjęcie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak