Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Serek domowy topiony

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

twaróg 50 dag
Soda oczyszczona Prymat 2 łyżeczki
sól do smaku
żółtko jajek 3 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Serek domowy topiony

Twaróg rozdrobnić w miseczce, posypać sodą oczyszczoną i zostawić w cieple na noc. W garnku zagotować wodę, postawić miskę z serem i ucierać łyżką aż ser dokładnie się roztopi aby nie było grudek, zdjąć z garnka, cały czas ucierając dodać żółtka jajek i doprawić solą do smaku, rozłożyć do 2 miseczek, dokładnie wymieszać zostawić do ostygnięcia

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jolanta_P-S 13.03.2011 10:02
zawsze smażyłam, ale postanowiłam zmienić sposób i jest naprawdę smaczny
Henryka2 13.03.2011 09:35
Muszę wypróbować!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak