Sposób przygotowania

Przygotować pucharki do deserów.
Na samym początku żółtka, cukier i całe jajko włóż do żaroodpornej miski, ustawionej nad wolno gotującą sie w rondlu wodą. Ubijaj mikserem, aż masa osiągnie konsystencję musu. Powinno to potrwać około 5-7 minut.
Wlewaj powoli po łyżce marsalę stale ubijając. Zdejmij miskę znad garnka i dalej ubijaj najpierw 1 min. na wysokich, potem 2 minuty na średnich, a wreszcie 4-5 minut na wysokich obrotach. Masa powinna zgęstnieć jeszcze bardziej i stać się jeszcze gładsza.
Truskawki umyj i pokrój na ćwiartki.( do dekoracji odłóż 6 ładniejszych).Poukładaj w pucharki, zalej kremem.
Podawaj ciepłe przyozdobione biszkoptami i listkami mięty.Smacznego!

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    suzana

    pychota
  • 1
    original
    Opublikowano

    Monika192

    mniam mniam
  • 2
    original
    Opublikowano

    Anna152

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wacław

    fajny pomysł
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    fictor123

    pysznosci
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ewelina38

    i już się nie mogę doczekać truskaweczek, a zaproponowany przez Ciebie deserek zapowiada się bardzo smakowicie
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    piotr20091991@wp.pl

    super
  • 2
    original
    Opublikowano

    dianix

    ja tez chce sezon truskawkowy
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    IrenaM

    uwielbiam truskawki, ale i tak najlepsze sa na surowo :)
  • 1
    15
    Opublikowano

    Aneta41

    ja już chcę sezon na truskawki mmm:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    cooleczka

    fajny pomysł
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ewelina47

    to może być świetny deserek
  • 1
    original
    Opublikowano

    m1monika

    fajny :-)
  • 0
    original
    Opublikowano

    dorotka0000025

    ciekawy pomysl
  • 1
    original
    Opublikowano

    Dorota59

    mniam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !