Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ogórki konserwowe po żydowsku

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ogórki gruntowe 2 kg
ocet 1 szk
woda 5 szk
cukier 1 szk
sól 1 łyżka
marchewka
cebula
czosnek
koper świeży

Przepis i sposób przygotowania na: Ogórki konserwowe po żydowsku

Ogórki obrać, posolić i odstawić na 20 min. Wodę, ocet, cukier i sól zagotować. Do każdego słoika włożyć 4 plastry marchewki, 2 plastry cebuli, ząbek czosnku, koper, pół łyżeczki gorczycy, ziele angielskie oraz ogórki. Zalać zalewą. Zakręcić słoiki i zapasteryzować.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

caralajna 17.09.2013 07:49
muszą być pyszne
olkaaa 01.06.2013 21:16
muszę zrobić
kate.500 04.05.2013 00:16
pyszne ogoreczki
smakoszek 06.03.2013 21:41
świetne ogóreczki
kuklik 12.02.2013 20:04
ogórek ze słoika w każdej postaci znika
alaaa 28.04.2012 21:54
też takie robię,pyszne
Wafelek2601 13.01.2012 09:44
świetne
Wacław 04.01.2012 12:26
pycha
angelika14 01.09.2011 16:53
świetne
rzenia15 10.05.2011 20:01
bardzo dobre
jeta72 05.05.2011 23:36
Super ogóreczki;)
m1monika 14.04.2011 22:39
super!!!
Izabela28 11.04.2011 21:38
pyszne te ogóreczki:)
barbara11561 08.04.2011 08:39
Bardzo lubię takie
mala2021 03.04.2011 21:48
mniam.... :)
Grazyna0211 25.03.2011 14:01
fajne tak jeszcze nie robiłam
Joanna108
Joanna108 17.03.2011 16:45
ja dodaję jeszcze kilka plastów korzenia pietruszki i łyżkę posiekanej natki - polecam, są super !!!
Ania67 16.03.2011 08:58
ciekawe
Dorota59 13.03.2011 12:16
lubimy
Dorota59 13.03.2011 12:16
lubimy

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak