Sposób przygotowania

Drożdże rozkruszyć. Dodać ciepłe mleko i 3 łyżki mąki. Wymieszać i pozostawić do wyrośnięcia. Po ok. 15 min. dodać pozostałe składniki. Wymieszać i odstawić w ciepłe miejsce na ok 30 minut. Następnie ponownie wymieszać i wyłożyć do formy. Z podanej ilości składników można upiec 2 chlebki lub 1 chlebek i 12 bułeczek . Foremki należy włożyć do zimnego piekarnika, ustawiając temp. na 200 stopni. Piekarnik ma pozostać otwarty. Po 10 minutach zamykamy piekarnik. Chlebek pieczemy 50 minut (czas liczymy od zamknięcia piekarnika). UWAGA! Zamiast kminku można dodać inne ziarna (słonecznik, dynia), suszone zioła (prowansalskie) lub prażoną cebulkę.

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Małgorzata113

    świetny przepis
  • 3
    141751_bukiet_kwiatow_tulipany_wazon
    Opublikowano

    Henryka2

    Dzisiaj wypróbuję! podoba mi się!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ewelina45

    SUPER
  • 0
    original
    Opublikowano

    Patrycja38

    proszę dac znać czy sie udało

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !