Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sałatka z grillowanej papryki

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

papryka czerwona 6 szt
oliwa 6 łyżek
czosnek 1 ząbek
cebula dymka ze szczypiorkiem 1
ocet winny 2 łyżki
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: sałatka z grillowanej papryki

Rozgrzewamy grilla,paprykę przekrawamy na pół usuwamy gniazda i szypułki.
Rozpłaszczamy papryki dłonią i lekko smarujemy skórkę oliwą ,kładziemy na kratce grilla.Opiekamy paprykę do mocnego przypieczenia z wierzchu. Nie przewracamy. Zawinąć upieczone papryki w czystą ścierkę i odstawiamy na 15-20 minut. Po tym czasie rozwijamy ścierkę i zdejmujemy skórkę z papryki. Paprykę tniemy na paski.Oliwę mieszamy z octem winnym ,solą i pieprzem.Paprykę układamy na półmisku i polewamy sosem.Posypujemy pokrojoną dymką i rozgniecionym czosnkiem. Odstawiamy na ok 30 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ewaa 28.12.2011 14:37
smaczna
Magdalena80 25.09.2011 23:51
pyszności
Marzena34 08.06.2011 16:39
bardzo fajny pomysł
kuklik 24.05.2011 15:35
takiej jeszcze nie jadłam
Małgorzata113 13.03.2011 08:15
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak