Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa jarzynowa z mięsem mielonym

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone wołowe 20 dkg
pietruszka 2 łyżki
olej sezamowy 2 łyżki
soja 1 łyżka
seler 10 dkg
pory 2 szt
kapusta chińska
sól
olej do smażenia
bulion 1 mięsny
groszek zielony 15 mrożony
cebula 5 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: zupa jarzynowa z mięsem mielonym

Mięso mielone,startą cebule na średnich oczkach i pietruszkę posiekaną dokładnie mieszamy i podsmażamy na oleju rozdrabniając widelcem i często mieszając aby nie powstały grudki.dodajemy litr wody i gotujemy.Następnie dodajemy bulion i soję,przyprawiamy solą i pieprzem i nadal gotujemy pod przykryciem.Seler obieramy i kroimy w paski i po 5 min dodajemy do gotującego się mięsa ,pory oczyszczamy kroimy wzdłuż na połowę i kroimy w plasterki,kapustę w paski.Groszek gotujemy w zupie około 10 min,por i kapustę około min,na koniec doprawiamy solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

noculos 04.04.2012 21:28
lubie
noculos 04.04.2012 21:28
lubie
olkaaa 30.12.2011 00:07
muszę spróbować
anemon 06.07.2011 07:53
Super pomysł.
Krystyna32 14.06.2011 09:30
super
Małgorzata113 13.03.2011 08:15
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak