Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wątróbka drobiowa na jabłku

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

wątróbki drobiowej 40 dag
jabłko 1 duże
mąka sól pieprz mielony

Przepis i sposób przygotowania na: Wątróbka drobiowa na jabłku

Wątróbkę umyć i osuszyć dokładnie. Na patelni rozgrzać olej z łyżeczką masła. Wątróbkę otoczyć w mące i smażyć. Stopień wysmażenia zależy od upodobań - ja lubię mocno wysmażoną. Wątróbkę zdjąć a na pozostałym tłuszczu króciutko obsmażyć pokrojone w plastry jabłka. Ułożyć na talerzu jabłka a na nich wątróbkę. Posolić, popieprzyć.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 02.07.2015 21:54
Ja tego nie jem niestety.
Fiffi 08.10.2012 22:49
bardzo ciekwe połączenie
Wiesława1 23.05.2012 08:09
super
jogobella231
jogobella231 10.02.2012 09:17
super
Katarzyna74 22.10.2011 17:02
apetyczne i zdrowe
pacpaw 21.10.2011 20:46
dziś się zastanawiałem nad kupnem wątróbki drobiowej. Szkoda, że wcześniej tego przepisu nie zobaczyłem
ela16 27.08.2011 10:12
ciekawe
ela16 27.08.2011 10:12
ciekawe
Jaheira11 22.03.2011 23:28
o ciekawe :)
Dorota59 13.03.2011 12:14
takiej nie robiłam
halinka1011 13.03.2011 08:20
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak