Sposób przygotowania

Ugotowane w mundurkach ziemniaki pokroić na niezbyt cienkie plasterki. Oczyszczone i umyte grzyby pokroić: większe na spore kawałki a małe pozostawić w całości.W garnku rozgrzać olej, przesmażyć na nim pokrojona w cieniutkie piórka cebulę, włożyć grzyby, posolić, popieprzyć i dusić ok. 20 min, do całkowitego odparowania soku.W wysmarowanym tłuszczem naczyniu żaroodpornym układać warstwami ziemniaki posypane przyprawą i grzyby.Ostatnia warstwą mają być ziemniaki. Ser starkować i posypać zapiekankę. Żółtko rozbić ze śmietaną i polać po wierzchu. Zapiekać ok. 40 min w temp. 180*C

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    halinka1011

    świetny przepis
  • 4
    original
    Opublikowano

    Dorota59

    co za wspaniałości-pycha
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Robert10

    coś dla mnie
  • 2
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    pysznie się zapowiada!
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    iknkirke

    fajne danie
  • 1
    original
    Opublikowano

    kochanyptysiu

    MNIAM!
  • 1
    original
    Opublikowano

    kochanyptysiu

    moja ulubiona
  • 2
    original
    Opublikowano

    Beatris

    Poprosiłabym o kawałek, ale już dawno nie ma. Cóż zrobić. Pewnie samemu wypróbować przepis, bo warto.
  • 0
    original
    Opublikowano

    gusia1000

    Dobra zapiekanka.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !