Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczeń wieprzowa duszona w warzywach

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso z łopatki 0,5 kg
smalec 1 łyżka
marchew 1 szt.
pietruszka 1 szt
papryka czerwona 2-3 szt
seler 0,5 szt
cebula 4 szt.
przecier pomidorowy 1 łyżka
sól do smaku
natka pietruszki 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczeń wieprzowa duszona w warzywach

Mięso lekko zrumienić na smalcu i delikatnie posolić. Skropić je wodą i dusić na małym ogniu przez około 1 godzinę. Dodać poszatkowane warzywa, delikatnie oprószyć mąką i dusić razem do miękkości. Dodać koncentrat pomidorowy. I jeszcze chwile dusić. Podawać z ziemniakami i surówką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

klaklak 26.03.2012 21:48
dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak