Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z wędzonym kurczakiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso z wędzonego kurczaka (be 40 dag
biała rzodkiew 20 dag
por (biała część) 8 dag
pieczarki 10 dag
groszek konserwowy 4 łyżki
masło 2 łyżki
bulion drobiowy 5 szkl
sos sojowy 1 łyżka
koperek 1 łyżka
imbir
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z wędzonym kurczakiem

Mięso kurczaka pokroić w paski, rzodkiew obrać, umyć i pokroić na zapałkę. Por przekroić na pół, starannie umyć, pokroić w cienkie półpierścienie. Pieczarki oczyścić, opłukać i pokroić w małą kostkę. W dużym rondlu stopić masło, wrzucić por, chwilę go smażyć, potem wymieszać z pieczarkami i smażyć 1-2 minuty. Po tym czasie zalać wrzącym bulionem, dodać najpierw rzodkiew (gotować na małym ogniu około 10min), potem mięso kurczaka i groszek (gotować 5-7 minut). Zupę przyprawić sosem sojowym, imbirem, solą oraz pieprzem. Zdjąć z ognia i wsypać koperek. Podawać z pieczywem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak