Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mleczna kartoflanka

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 5-6 szt
bulion warzywny 4 szkl
cebula
czosnek 2 ząbki
mąka 1 łyżka
mleko 1 szkl
żółtko jajek 2 szt
olej 1/4 łyżki
kminek
sól
pieprz
boczek wędzony 5 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Mleczna kartoflanka

Boczek, cebula oraz obrane i umyte ziemniaki pokroić w kostkę. Czosnek posiekać. Boczek zrumienić na oleju, dodać czosnek i cebulę. Chwilę smażyć, po czym dołożyć ziemniaki, posypać je kminkiem. Gdy ziemniaki się podsmażą, wlać gorący bulion. Zupę doprawić solą i pieprzem, gotować tak długo, aż ziemniaki będą miękkie. Zaprawić mąką wymieszaną z żółtkami i mlekiem, zagotować

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak