Sposób przygotowania

W wodzie rozpuszczamy cukier, sól i drożdże – kiedy zaczną rosnąć dodajemy resztę składników i zagniatamy gładkie ciasto. Odstawiamy do wyrośnięcia. Kiedy ciasto podwoi objętość ugniatamy go przez 2 minuty a następnie odrywamy małe kawałki ciasta i formujemy bułeczki, które układamy na posypanej mąką blaszce i odstawiamy do wyrośnięcia. Wyrośnięte bułeczki pieczemy je ok 20 minut w 200st.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    jolajka

    już czuję ten zapach, chętnie bym zjadła
  • 0
    original
    Opublikowano

    cukiereczek

    piękne te bułeczki
  • 0
    original
    Opublikowano

    dorota20w

    dziekuje :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Jolanta40

    cudeńka

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !