Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bułeczki z pestkami dyni i płatkami czosnku

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 50 dag
otręby pszenne 3 łyżki
drożdże 3 dag
cukier 1 łyżeczka
sól 1 lyżeczka
suszone płatki czosnku 1 łyżeczka
pestki dyni 3 łyżki
oliwa 4 lyzki
woda 250 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Bułeczki z pestkami dyni i płatkami czosnku

W wodzie rozpuszczamy cukier, sól i drożdże – kiedy zaczną rosnąć dodajemy resztę składników i zagniatamy gładkie ciasto. Odstawiamy do wyrośnięcia. Kiedy ciasto podwoi objętość ugniatamy go przez 2 minuty a następnie odrywamy małe kawałki ciasta i formujemy bułeczki, które układamy na posypanej mąką blaszce i odstawiamy do wyrośnięcia. Wyrośnięte bułeczki pieczemy je ok 20 minut w 200st.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jolanta40 05.04.2011 18:34
cudeńka
dorota20w 15.03.2011 16:55
dziekuje :)
cukiereczek 14.03.2011 15:25
piękne te bułeczki
jolajka 13.03.2011 10:23
już czuję ten zapach, chętnie bym zjadła

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak