Sposób przygotowania

Zdejmujemy skórkę ze śledzia.Dzielimy na mniejsze części i moczymy około godziny w przegotowanej chłodnej wodzie.Odsączamy i osuszamy papierowym ręcznikiem.
Z jajka,mleka,mąki i szczypty soli przygotowujemy ciasto jak na naleśniki.Tylko gęstsze.Maczamy w takim cieście kawałki śledzi i kładziemy na rozgrzanym tłuszczu na patelnię.Smażymy na wolnym ogniu z obu stron.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    cukiereczek

    wygląda smacznie
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    Nina7

    Nigdy nie robiłam tak śledzi, a widzę że warto wypróbować:)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Katarzyna/kate1980

    super przepis napewno wypróbuje
  • 3
    original
    Opublikowano

    Kate131

    nie lubie sledzi,ale wygladaja apetycznie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !