Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa pomidorowa po arabsku

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

wywar z kurczaka 1,5 l
baranina 350 g
cebula 2 sztuk
koncentrat pomidorowy 5 łyżki
orzechy włoskie 50 g
olej 2 łyżki
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta
curry 1 szczypta
tymianek 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: zupa pomidorowa po arabsku

cebulę obrać opłukać drobno pokroić mięso umyć zemleć podsmażyć dodać cebulę lekko zrumienić dodać koncentrat i dusić na małym ogniu często mieszając potem połączyć z pozostałym wywarem chwilę pogotować orzechy sparzyć obrać ze skórki zetrzeć połączyć z zupą doprawić do smaku

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak