Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Serca z parówek

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

parówki 5 szt
jajko 2 szt
mąka 2 łyżki
mleko 2 łyżki
ser żółty 20 dag
cebulka mała 1 szt
olej do smażenia
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Serca z parówek

Parówki przeciąć wzdłuż ale nie przecinając do końca (ściągnąć wcześniej folię gdy jest na parówkach) Ułożyć kształt serca i spiąć końce wykałaczką (w miejsca podatne na pękanie też można wbić wykałaczki). Jajka, mąkę i mleko roztrzepać razem. Dodać poterty ser, posiekaną cebulkę i sól i wymieszać.
Parówki podsmażyć lekko na rozgrzanym oleju tak, żeby się zrumieniły i delikatnie odwrócić na drugą stronę. Zmniejszyć ogień na najmniejszy jak tylko się da. Nałożyć do środka każdego serca około 1 łyżkę masy serowej. Przykryć patelnię pokrywką i smażyć na bardzo malutkim ogniu, aż omlet w środku serc się zetnie. Po wyjęciu z patelni delikatnie wyjąć wykałaczki. SMACZNEGO :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Misiabe 10.12.2011 23:57
ale pomysłowe!
gosia561 07.10.2011 11:43
ładne
Anna146 06.06.2011 07:39
super pomysł, muszę wypróbować
Adamorek 17.04.2011 02:54
ale ładne
teresa18 17.03.2011 20:14
smakowicie, dostać takie na śniadanie do łóżka-marzenie
Mariusz10 14.03.2011 15:16
pomysłowe
Ania67 13.03.2011 21:41
Rewelacja
MAŁGORZATA108 13.03.2011 10:15
Tak podane musi smakować.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak