Sposób przygotowania

upiec biszkopt,przeciąć zeby został cieńki spód, dla ułatwienia mozna wylozyc biszkopty,mi akurat zostal biszkopt z innego ciasta.
Ser zmielić.
Żelatynę rozpuścić w 4 łyżkach zimnej wody, pozostawić do napęcznienia.
Utrzeć ser z cukrem waniliowym. Dodać cukier puder.
Galaretki rozpuścić w mniejszej ilości wody i pozostawić do ostudzenia.
Żelatynę lekko podgrzać, tyle żeby się rozpuściła i dodać do sera. Zmiksować.
Ubić kremówkę, a następnie dodawać powoli do sera. Wymieszać.

Biszkopt nasączyc,wyłożyć masę serową. Ułożyć maliny na serze, zalać krzepnącą galaretką. Wstawić do lodówki.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    eli82

    wow !
  • 3
    original
    Opublikowano

    Gosia40

    Pyszności:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    stokrotka

    ładnie się prezentuje

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !