Sposób przygotowania

Udka umyłam, osuszyłam na ręcznikach papierowych. Posypać je z obu stron zawartością jednego opakowania \"danie ze smakiem - kurczak w sosie prowansalskim\" i 2-3-ma łyżeczkami przyprawy \"kurczak po węgiersku\". Odłożyć pod przykryciem na 2-3 godziny. Następnie ułożyć w brytfance posmarowanej niewielką ilością oleju i wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 st. C. Piec 20-30 min. a kiedy skórka zacznie się rumienić zmniejszyć temp. do 180 st. C podlać 1/2 szkl. wody i piec ok. 1 godziny. W trakcie pieczenia co jakiś czas polać wytworzonym sosem.
Podałam z ziemniakami i mizerią.

Jeśli skórka na udkach będzie się za szybko spiekała to można brytfankę przykryć folią aluminiową.

Komentarze

  • 1
    141751_bukiet_kwiatow_tulipany_wazon
    Opublikowano

    Henryka2

    Piękne danko i na pewno super smaczne!
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    Misiek1

    Baaaaardzo apetycznie wygląda:)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Katarzyna/kate1980

    super
  • 1
    10547441_831219136896373_3580794721243242267_n
    Opublikowano

    iwa643

    uwielbiam
  • 3
    original
    Opublikowano

    Agnieszka_B

    Znakomicie wyglądają... A smakują zapewne rewelacyjnie:)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    mniam
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Karolina69

    fajne
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Marysia

    ekstra
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Misia90

    ekstra
  • 2
    logo-fb-nowe
    Opublikowano

    PaniMISIOWA

    smaczne
  • 0
    zdjecie9660
    Opublikowano

    smakowita

    kurczak palce lizać !
  • 1
    original
    Opublikowano

    plocia

    Uwielbiam mięska i różne marynaty do nich

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !