Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pyry z gzikiem czyli po wielkopolsku

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 8 szt
śmietana kwaśna 1 duży kubek
mleko 1/2 szklanki
sól do smaku
cebula 1 szt
szczypiorek do posypania
ser biały 250 (twarogowy)

Przepis i sposób przygotowania na: Pyry z gzikiem czyli po wielkopolsku

Ugotować ziemniaki w osolonej wodzie. Ser, śmietanę i mleko wymieszać by dobrze się połączyly. Dodać posiekaną cebulę. Dodać sól i pieprz wszystko razem wymieszać. Nakładać na gorące ziemniaki i posypac wierzch pociekanym szczypiorkiem. SMACZNEGO :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 21.05.2011 07:32
extra
Ania67 13.03.2011 21:42
Już mi ślinka cieknie
Misiek1 13.03.2011 16:22
Chciałbym spróbować tak przyrządzonych ziemniaków:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak