Sposób przygotowania

Masło roztopić w garnku. Dorzucić pianki trzymając na małym ogniu mieszać aż się roztopią. Przygotować tyle popcornu żeby wyszło około 15 szklanek. Jeszcze ciepły wsypać do miski, polać masłem i dobrze wymieszać. Gumy pokroić na połówki, razem z czekoladowymi łezkami i orzeszkami dosypać do popcornu. Wymieszać. Przekładać do formy z kominem (np. takiej od babki) albo do mniejszych foremek. Foremki najlepiej wyłożyć folią. Lekko docisnąć i zostawić do ostygnięcia.
Smacznego!!

-->czekoladowe łezki najlepiej kupić takie do zapiekania w cieście
-->ten deserek robię zazwyczaj na urodziny dzieci, które są nim zachwycone :)
-->zamiast gum można dorzucić gumopodobne cukierki lub kruche krówki

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    1j1o1l1a1

    mogą się okazać niebezpieczne dla zębów , niezauważone łuski popcornu... ogólnie - przepis bardzo kuszący, mimo, że nieco kosztowny :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    pomysłowy;)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Magdalena1110

    ciekawy
  • 1
    original
    Opublikowano

    Magda60

    fajne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    monika1968

    Super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !