Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Torciki z popcornu

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło 25 dkg
pianki Marshmallows 35 sztuk
popcorn
czekoladowe łezki 1/2 szklanki
orzeszki w czekoladzie 1/2 szklanki
gumy Mamba 6 paczuszek

Przepis i sposób przygotowania na: Torciki z popcornu

Masło roztopić w garnku. Dorzucić pianki trzymając na małym ogniu mieszać aż się roztopią. Przygotować tyle popcornu żeby wyszło około 15 szklanek. Jeszcze ciepły wsypać do miski, polać masłem i dobrze wymieszać. Gumy pokroić na połówki, razem z czekoladowymi łezkami i orzeszkami dosypać do popcornu. Wymieszać. Przekładać do formy z kominem (np. takiej od babki) albo do mniejszych foremek. Foremki najlepiej wyłożyć folią. Lekko docisnąć i zostawić do ostygnięcia.
Smacznego!!

-->czekoladowe łezki najlepiej kupić takie do zapiekania w cieście
-->ten deserek robię zazwyczaj na urodziny dzieci, które są nim zachwycone :)
-->zamiast gum można dorzucić gumopodobne cukierki lub kruche krówki

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

monika1968 25.04.2012 13:33
Super
Magda60 19.03.2011 16:57
fajne
Magdalena1110 16.03.2011 07:19
ciekawy
MAR3STA 15.03.2011 22:51
pomysłowy;)
1j1o1l1a1 14.03.2011 18:00
mogą się okazać niebezpieczne dla zębów , niezauważone łuski popcornu... ogólnie - przepis bardzo kuszący, mimo, że nieco kosztowny :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak