Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kluski z dziurką

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki ugotowane 1 kg
mąka ziemniaczana 1/2 szklanki
jajko 1 szt.
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Kluski z dziurką

Ziemniaki przecisnąć przez praskę. Podzielić na cztery części. Jedną część wyjąć, do pozostałych ziemniaków wsypać mąkę, wbić jajko, dołożyć wyjętą część i dobrze wymieszać. Zrobić kuleczki z dziurką. Gotować w osolonej wodzie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Madziela 04.02.2013 10:51
pyszności :D

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak