Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pyszne, śledzie w oleju z cebulką

Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

filety śledziowe 8 szt.
cebula 2 szt
olej 3/4 szklanki
Liść laurowy suszony Prymat do smaku
sok z cytryny do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Pyszne, śledzie w oleju z cebulką

Śledzie opłukać, osuszyć, pokroić na kawałki. Można je wcześniej namoczyć jeśli ktoś woli delikatny smak. Cebulę obrać i pokroić w kostkę. W słoiku układać warstwami śledzie i cebulę, każdą warstwę posypując mielonym pieprzem. Dodać liście laurowe. Można delikatnie skropić sokiem z cytryny. Zalać wszystko olejem i wstawić do lodówki na noc.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak