Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Brukselka w sosie mlecznym

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

brukselka 800 g
margaryna 1 łyżka
mąka 1,5 łyżki
mleko 1 szklanka
koperek
cukier
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Brukselka w sosie mlecznym

Brukselkę gotujemy z dodatkiem soli i cukru , tylko przykryjmy pokrywką , potem zdjąć pokrywkę i gotować jeszcze 15 minut. Tłuszcz rozgrzać na patelni do tłuszczu dodać mąkę i robimy tzw. zasmażkę, jeszcze dodajemy mleko do tej zasmażki bardzo szybko mieszać zagotować i dodać do brukselki, jeszcze tylko koperek chwilkę pogotować i doprawić.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Magdalena80 02.12.2011 21:49
uwielbiam brukselkę więc dla mnie extra
IKrakowianka 05.10.2011 17:29
na pewno pyszna
ElizaT 14.03.2011 23:12
ciekawie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak